Lid worden


Eerste training

Iedereen is welkom om een keer mee te trainen bij de LRRC. Wij trainen iedere dag en de trainingen worden uitsluitend door professionele hardloop/wandeltrainers gegeven.

Je hoeft je van te voren niet aan te melden. Ben je een beginnend hardloper kun je het best op maandag- of donderdag avond komen.

De avond trainingen beginnen om 18:30 uur. Op dinsdag-, donderdag-, vrijdag-, en zondag ochtend starten de trainingen om 09:30 uur. Op zaterdagochtend starten de trainingen om 09:00 uur in de duinen . Het clubhuis gaat circa een half uur voor de training open.

De eerste training meld je je bij de coördinator. Hij/zij is te vinden in de trainerskamer na de ingang eerste deur links. In overleg met hem of haar zal je ingedeeld worden in één van de loop- of wandelgroepen. Waardevolle spullen kun je afgeven achter de bar.
Na de training zal de coördinator of trainer je meer informatie geven over de LRRC. Na inschrijving kan je 6 weken gratis meetrainen. 

WanneerActiviteitClubhuis openTrainerscoordinator
Maandag avondHardlopen
Sportief Wandelen
18:00
18:00
Mac van der Klaauw
Pauline Delforterie
Dinsdag ochtendHardlopen
Sportief Wandelen
09:00
09:00
Chris Dijkmans
Nel Broer
Dinsdag avondHardlopen18:00Jessica Luiten
Woensdag avondHardlopen18:00Albert Slats
Donderdag ochtendRunning Blind09:00Terry van Velthooven
Donderdag avondHardlopen
Sportief Wandelen
18:00
18:00
Harry Went
Pauline Delforterie
Vrijdag ochtendHardlopen
Sportief Wandelen
09:00
09:00
Chris Dijkmans
José Mesman
Zaterdag ochtendOutdoorFit08:15José Mesman 
Zondag ochtendHardlopen09:00 

Op zaterdag kan er gekozen worden voor:

  • Outdoorfit: Geavanceerde training in de duinen met hardlopen en oefeningen.

Met outdoorfit bieden we naast hardlopen en sportief wandelen, een complete work-out voor het hele lijf.


Lidmaatschap

Proeflidmaatschap
Na afloop van de eerste vrijblijvende training, vertelt de coördinator/trainer je meer over de LRRC en vul je een inschrijfformulier in. Na inschrijving mag je vervolgens zes weken gratis als proeflid meedoen met de trainingen. Binnen deze zes weken beslis je of je lid wil blijven.

Schrijf je online in

Einde proeflidmaatschap
Het proeflidmaatschap wordt automatisch omgezet in een lidmaatschap indien dit niet vóór het einde van de 6-weken-periode schriftelijk of per e-mail is afgemeld bij de ledenadministratie (ledenadministratie@lrrc.nl).

Als je wél lid wilt worden, hoef je niets te doen. Je ontvangt na afloop van het proeflidmaatschap een brief thuis waarmee je lidmaatschap van de LRRC wordt bevestigd. Als je lid wordt van de LRRC, word je automatisch lid van de Atletiekunie. Als je lid wordt (na het proeflidmaatschap van 6 weken), geldt dit voor de periode van minimaal 1 jaar.

Voorbeeld: Als je lid word op 17 oktober 2019, dan wordt je lid voor minimaal 1 jaar – dus tot 17 oktober 2020. En omdat je slechts 1x per jaar kan opzeggen is de eerstvolgende opzegmogelijkheid per 31 dec 2020. Dit moet je dan wel melden vóór 30 november 2020. Voor 2019 betaal je dan de jaarbijdrage van de Atletiekunie en LRRC-lidmaatschapsgeld voor de periode 17 okt t/m 31 dec. Voor 2020 betaal je het volledige lidmaatschapsgeld en de jaarbijdrage van de AtletiekUnie.

Contributie m.i.v. januari 2021

Jeugdlid (16-18 jaar)€ 51,50 per jaar
Senior lid (vanaf 18 jaar)€ 103,50 per jaar (automatische incasso €2,50 korting)
Donateur€ 38,50 per jaar
Lidmaatschap Atletiekunie jeugd€ 17,35 per jaar
Lidmaatschap Atletiekunie senioren (hardlopen/wandelen)€ 18,80 per jaar
Atletiekunie - wedstrijdlicentie€ 25,35 per jaar
Administratiekosten
(éénmalig bij inschrijving)
€  8,30 (eenmalig)
  

Een LRRC-lid (loper) van 18 jaar of ouder betaalt dus jaarlijks:

Lidmaatschap€ 103,50
Lidmaatschap Atletiekunie€ 18,80+
Lidmaatschap€ 122,30
  
Plus (éénmalig) 
Administratiekosten Atletiekunie€  8,30

Automatische incasso
Je bespaart de club veel tijd en geld als je de contributie via een automatische incasso betaalt.
Daarom wordt de verschuldigde contributie bij voorkeur automatisch geïncasseerd door de LRRC.

Opzeggen van je lidmaatschap 
Het opzeggen van je lidmaatschap kan slechts 1x per jaar, namelijk per 31 december. Dit dien je vóór 30 november schriftelijk of per e-mail te melden aan de ledenadministratie. Dit geld voor alle leden (postadres: LRRC tav de Ledenadministratie LRRC, Voorschoterweg 8D, 2324 NE Leiden, e-mail: ledenadministratie@lrrc.nl).
Je opzegging moet uiterlijk op 30 november door de ledenadministratie zijn ontvangen.
Het lidmaatschap van de Atletiekunie kan eveneens alleen per 31 december van elk jaar worden opgezegd!


Info boekje

In bijgaand boekje in pdf format vind je algemene informatie over LRRC.

Dit boekje wordt verstrekt aan nieuwe leden, maar vanwege wijzigingen is het ook voor bestaande leden nog eens goed om deze door te lezen.

Het boekje wordt regelmatig vernieuwd, door tussentijdse wijzingen kan het echter voorkomen dat niet de laatste informatie is opgenomen.

Eventuele extra informatie en de meest actuele situatie over de diverse onderwerpen zijn ook terug te vinden bij de overige menu-items op deze website.


Trainingsprogramma

Een training bij de LRRC is niet zomaar "even een stukje lopen" of "even een stukje wandelen", er komt veel meer bij kijken. Allereerst is belangrijk dat iedere deelnemer op z’n eigen prestatieniveau kan trainen, als je voor het eerst meetraint kijken we naar mogelijkheden die aansluiten op je eigen ervaring. De minder ervaren lopers kunnen met hardlopen of wandelen starten in de beginnersgroepen.

Totaal zijn er 11 verschillende loopgroepen, en 4 verschilende wandelgroepen.

Er wordt getraind volgens 4-wekelijkse trainingsschema's. De basis voor de schema's is een periodisering waarbij al naar gelang het moment in het jaar en komende evenementen (bijv. Leiden Marathon) wat meer aandacht wordt gegeven aan o.a. snelheid, kracht of duurvermogen. Dit resulteert in een grote diversiteit aan "kwaliteitstrainingen". Dat wil zeggen een grote variatie, o.a. wisselduur, interval kort en lang met hogere of lagere snelheid, kracht, fartlek training gericht op het verbeteren van je conditie en techniek. En dat alles dus op de verschillende prestatieniveaus. Het schema geeft je ook advies voor het weekend: het juiste tempo en de goede afstand voor een langere duurloop.

 Leden en aspirantleden van de LRRC kunnen de trainingsschema’s inzien via het menu Mijn LRRC.
Nieuwe apirantleden van de LRRC ontvangen bij de inschrijving tijdelijke logingegevens van de coordinator of trainer. Met deze tijdelijke inloggegevens krijg je gedurende het proeflidmaatschap toegang tot Mijn LRRC.

Onze sponsors

Contact

Leiden Road Runners Club

Adres
Sportcomplex “De Vliet”
Voorschoterweg 8d
2324 NE Leiden

Tijdens trainingen telefonisch bereikbaar op
071 5765924

Social