Start to Run

Start to Run is een landelijk trainingsprogramma voor beginnende lopers, uitgevoerd op 140 locaties in Nederland. De Leiden Road Runners Club (LRRC) organiseert samen met de Hardloopwinkel Leiden twee keer per jaar een cursus Start to Run.

Over de Cursus

In 7 weken bouwen beginnende lopers hun conditie op van 1 naar zo'n 20 minuten hardlopen, wat ongeveer 3 kilometer aan één stuk is. De trainingen worden gegeven op zaterdagochtenden om 9.30 uur in het polderpark Cronesteyn en duren ongeveer anderhalf uur. Tijdens de training wordt niet alleen hardgelopen, maar geven de trainers ook waardevolle informatie over hardlopen en alles wat daarbij hoort.

Wat Kun Je Verwachten?

  • Trainingsschema: Een beginnersschema voor doordeweeks, zodat je ook zelf aan de slag kunt.
  • Einddoel: De cursus wordt afgesloten met een 3 km loop, 'Start to Finish'.
  • Extra's: Deelnemers ontvangen drie edities van Runners World en het speciale Start to Run Magazine met tips en weetjes voor beginners.

Voorafgaand aan de Cursus

Voorafgaand aan de trainingen kunnen lopers bij de LRRC langskomen voor een kennismaking. Hier kun je informatie en advies krijgen en gelijk een proeftraining meedoen.

Startlocatie

  • Locatie: Kantine LRRC op Sportcomplex de Vliet
  • Adres: Voorschoterweg 8d, 2324 NE Leiden (vlakbij Bastionhotel)

Inschrijven

Inschrijven doe je via de website van de Atletiekunie.

Maak de Eerste Stap

Start to Run is al jaren dé manier voor beginnende lopers om op een laagdrempelige manier kennis te maken met hardlopen, begeleid door de ervaren trainers van de LRRC. Doe mee en zet jouw eerste stap naar een gezondere en actieve levensstijl!

Onze sponsors

Contact

Leiden Road Runners Club

Adres
Sportcomplex “De Vliet”
Voorschoterweg 8d
2324 NE Leiden

Tijdens trainingen telefonisch bereikbaar op
071 5765924

Social