E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Den Haag Strandmarathon

Titel:
Den Haag Strandmarathon
Wanneer:
zo, 8. januari 2012, 10:00 h
Locatie:
Hague Road Runners (HRR) - Den Haag
Categorie:
Trimloop/Wedstrijd

Omschrijving

Nu alweer voor de derde keer staat op het programma de strandmarathon van Den Haag naar Noordwijk en weer terug. Inmiddels al enige bekendheid genietend onder de huidige naam Den Haag strandmarathon en ook onder de naam van de eerste keer, De Zwarte Marathon.

Gaarne brengen we de volgende editie van 8 januari 2012 onder uw aandacht.

Uit een initiatief van leden van de the Hague Road Runners (HRR) te Den Haag/Wassenaar is het plan opgevat om met een locale Lions vereniging een liefdadigheidsloop over een marathon afstand te organiseren. In feite door de oude gebieden Delfland en Rijnland: van de Waalsdorperweg in Wassenaar (HRR) door Den Haag langs de Waalsdorpervlakte en Meijendel naar Scheveningen; daar vlak bij de Pier van Scheveningen het strand op en vervolgens noordwaarts naar Wassenaar, Katwijk, kort het strand af bij de Rijnmonding, dan verder naar Noordwijk. Daar keren ter hoogte van de Wilhelminaboulevard en weer terug

De strandroute is gekozen uit voorliefde voor het strand en de zee. Sinds de Konmarmarathon van 1998 is er nooit meer een marathon geweest, die Den Haag heeft aangedaan. Het goede doel kwam er van zelf bij. Het liefdadigheidsaspect leek achteraf overigens meer welwillendheid bij de diverse vergunning verschaffende overheidsinstanties te geven (Provincie en 4 gemeentes en diverse andere niet-overheidsinstellingen). Locaal wordt het initiatief gesteund door diverse locale bedrijven. Strandpaviljoens in Scheveningen, Wassenaar en Noordwijk en het hotel op de kop van de boulevard van Katwijk verzorgen op het strand de 7 drankposten, ongeveer iedere 5 km.

Het is de bedoeling twee keer per jaar buiten het marathonseizoen de marathon te organiseren: in hoog zomer (na de hitte van de dag) en hartje winter.

Nu is de derde keer op zondag 8 januari 2012. Om 10.00 uur ‘s ochtends is de start op de HRR.

Afgelopen winter is proef gelopen. Jammer genoeg sneeuwde het toen niet meer begin januari na de enorme sneeuwval van december, toen het idee opkwam.

De juli 2011 editie heeft veel lof geoogst bij de deelnemers. In juli 2011 was de tweede marathon – de eerste openbare, met vergunning (niet zwart zogezegd, zoals de oude naam was) – een succes.

Zie verder de internetsite: www.denhaagstrandmarathon.nl (o.a. daar beschreven goed doel en tot ontstaansgeschiedenis).

De inschrijving voor januari 2012 is geopend. U wordt resp. uw leden worden van harte uitgenodigd in te schrijven en deel te nemen (dan wel alleen maar naar de HRR te komen voor de gezelligheid).

De winnaar van de vorige editie (in de zomer) is naar ik meen bij u lid.Mpetsi Bokondji.

Tijdens de proef afgelopen januari en uit reacties tussentijds bleek overigens ook de estafette voor meerderen een aantrekkelijk alternatief ten opzichte van 42 km. Met twee en met vier man lopen bleek aantrekkelijk en gemakkelijk te organiseren voor de teams in kwestie. In feite de keuze van de deelnemers resp. de deelnemende teams zelf.

Organisatie Den Haag Strandmarathon


Locatie

Locatie:
Hague Road Runners (HRR)
Plaats:
Den Haag