Houthakkersbokaal

De Houthakkersbokaal is ingesteld door twee ereleden van het eerste uur: Chiel Houtman en Henk Hakker. De bokaal is bedoeld voor leden die langdurig, veel hebben gedaan voor de club. Jaarlijks wordt de bokaal door het bestuur toegekend aan een actief lid van de LRRC. Hieronder lees je wie de bokaal tot nu toe gekregen hebben.

 

Naam Jaartal Onderbouwing
Riek de Nobel 2019 Riek zet zich enorm voor de club in, veelal blijft ze daarbij op de achtergrond. Met de bokaal willen we aangeven dat ook deze "minder zichtbare" inzet gezien en hogelijk gewaardeerd wordt.
Glibberteel team 2018 Wegens het opzetten van een nieuw initiatief voor een nieuwe urban trail ofwel "fun run" in Leiden
Frits van Beukering 2017 Voor zijn gote en veelzijdige inzet bij vrijwel alle events van de LRRC
Rinie van Pijpen
Harry Went
2016 Voor de jarenlange inzet bij het maken, vernieuwen en onderhouden van de website.
Terry van Velthooven 2015 Voor jarenlange inzet: als (hoofd)trainster, als initiator van Running Blind, de trainingslopen voor de Marathon en nog steeds zeer actief.
Aad Pleij 2014 Voor het doen van veel klussen voor de club: o.a. de beveiliging van het clubhuis, het lassen van roestvrije stalen roosters voor de ramen en de beveiligingskooi in de massage ruimte, alle reparaties aan de barkrukken, roosters op de afvoerputten, etc.
Massageteam (Jan Groenenwegen, Ria van Hal, Marion Dreef, Karin Knol, Nico Fakkel, Ed Pronk, Rik, Hasselbach) 2013 Omdat het massageteam al onze leden ondersteunt met antwoord op vragen, adviezen, preventieve en blessure behandelingen. En ook hun beschikbaarheid bij speciale evenementen.
Ed Voelthoen, Alex van Driel, Frans van den Broek, Peter Blom  2012 Voor de inzet bij de verbouwing van o.a. de toiletten, de dameskleedkamer en de nieuwe vloer. 
Clubblad team (Jan Mesman, Ruud van Delft, Carin Bobeldijk) 2010 Voor jarenlange inzet voor het clubblad, de advertenties en de inmiddels ook verschenen nieuwsbrief.
Lustrum Commissie 2009 2009 Voor het vele werk rondom de viering van het lustrum. De commissie werd gevormd door Mary van Polanen, Terry van Velthooven, Annemarie Koppenaal, Eltjo Ebbens, Richard Huisman, Mac van der Klaauw, Krijn Zuyderhoudt, Henk de Jonge, Rob van Bladel, Rinus Ouwerkerk, Martijn Arbouw, onder leiding van de commissie voorzitter Marjolein Hettinga
Chris Dijkmans 2008 Vele activiteiten, waaronder 10 jaar beheer van de LRRC website en organisatie van het Z&Z-circuit.
Henny de Jong 2007 Henny was gedurende 19 jaar lid van het LRRC masseurs-team waarvan vele jaren als teamcoördinator. Daarnaast was ze altijd bereid om mee te gaan als masseur bij de vele lopen die georganiseerd werden.
Clemens van Klink 2006 Vanwege zijn verdiensten als trainer, maar ook zijn betrokkenheid bij het uitzetten van parkoersen voor Z&Z, de LRRC trimlopen en het uitzetten van looproutes in Leiden samen met het Sportbedrijf van de Gemeente Leiden.
Peter de Jong 2005 Peter heeft vele jaren, en tot op heden nog steeds wekelijks schoonmaak werkzaamheden uitgevoerd waardoor het er op de club altijd netjes uitziet.

Chiel Houtman

Cees Vermeulen

2004

Chiel was vanaf de oprichting de club betrokken als masseur en onder zijn leiding is het masseurs team tot stand gekomen.

Cees heeft vele verbouwingen van het clubhuis begeleid en met veel inzet en middelen ondersteund.

José Mesman 2003 Voor haar verdiensten als trainer, maar ook vanwege haar inzet bij de duintrainingen en het organiseren van extra loopactiviteiten waar men dan als groep van de LRRC naar toe gaat.
Ton Schel 2002 Ton is reeds vele jaren bij de club betrokken als hoofdtrainer, naast zijn gewone trainersfunctie. Daarnaast verzorgt hij een groot deel van de organisatie van het Hollen-met-Han project.
Paul van Basten 2001 Voor zijn verdienste als hoofdredacteur van de RoadReader en zijn voortdurende inzet als trainer.
Helmut van Veen 2000 Is jarenlang actief geweest als penningmeester van de LRRC, maar was ook betrokken bij, en penningmeester van het Leiden Road Runners fonds. Daarnaast heeft hij zich gedurende 8 jaar ingezet als vrijwilliger bij de Leiden Marathon die in deze periode een directe link had met de LRRC.
Martin Arbouw 1999 Hij was actief in de activiteitencommissie bij de LRRC en betrokken bij zeer veel activiteiten waarbij zijn kwaliteiten als kok er ook voor zorgen dat er regelmatig een uitstekende maaltijd opgediend werd.
Frans & Els vd Broek 1998 Vanwege hun algemene inzet binnen de club, zowel in de kantine als coördinatie van vrijwilligers, schoonmaak en “de buitenboel”.
Annet Pelleboer 1997 Annet is jarenlang bestuurslid horeca geweest en was daarnaast betrokken bij het organiseren van de trimlopen van de LRRC en de IJsselmeerloop.
Mok van Deelen 1996 Vanwege haar inzet en enthousiasme voor de LRRC, de Leiden Marathon en het Z&Z Circuit.
Coby van Klink 1995 Vanwege haar enorme inzet voor de club als medewerker van kantine commissie en kookteam.

Willem Schroef

Mac vd Klaauw

1994 Vanwege hun vele verdiensten voor de club in de activiteiten die georganiseerd werden, de trimlopen en hun werkzaamheden voor de Leiden Marathon. De Leiden Marathon is ontstaan uit de LRRC en in deze periode was dit gedeeltelijk nog een onderdeel van de club.
Frans Kortekaas 1993 Frans Kortekaas was de eerste trainer van de LRRC en heeft de gehele opbouw en opleiding van de trainersstaf verzorgd.

Jan Karstens

Tjeerd Scheffer

1992 Beide heren waren betrokken bij de oprichting van de LRRC en de opbouw van de club. Tjeerd als voorzitter, Jan als secretaris.