starttorunStart to run

Start to Run is een landelijk trainingsprogramma voor beginnende lopers dat op 140 locaties in Nederland wordt uitgevoerd.

De LRRC organiseert samen met de Hardloopwinkel Leiden twee keer per jaar een cursus Start to Run. In 7 weken bouwen beginnende lopers op van 1 naar zo’n 20 minuten hardlopen, dat is ongeveer 3 kilometer aan één stuk. Er wordt 7 zaterdagochtenden om 9.30 uur training gegeven in het polderpark Cronesteyn. De trainingen duren ongeveer anderhalf uur. Hierin wordt niet continu hardgelopen maar geven de trainers ook informatie over hardlopen en alles wat daar bij hoort. De deelnemers krijgen een doordeweeks beginnersschema zodat ze ook zelf aan de slag kunnen thuis. De laatste keer wordt de afsluitende 3 km gelopen: ‘Start to Finish’.

Naast de training krijgen de lopers ook drie edities van Runners World én het speciale Start to Run Magazine, met beginnerstip en weetjes. Start to Run is al jaren dé manier voor beginnende lopers om daadwerkelijk de eerste stap te zetten. Op laagdrempelige manier maken lopers kennis met het lopen begeleid door goede trainers van de LRRC.

Voorafgaand aan de trainingen kunnen lopers langs komen bij de LRRC voor een kennismaking. Daar kunnen ze informatie en advies krijgen en gelijk een proeftraining meedoen.

Startlocatie: kantine LRRC op Sportcomplex de Vliet, Voorschoterweg 8d, 2324 NE Leiden (vlak bij Bastionhotel).

Inschrijven doe je op de website van de Atletiekunie. Nadere informatie is te verkrijgen bij de Leiden Road Runners Club (www.lrrc.nl). Zie ook het filmpje van de Atletiekunie

foto str samen 300