Over LRRC

Berlijn_marathon_groep_2008Ontstaan

De Leiden Road Runners Club is op 12-10-1989 opgericht. Vanaf januari van dat jaar had een groep van 50 lopers zich onder begeleiding van trainer Teun de Reede en sportmasseur Giel Houtman voorbereid op de New York Marathon. Reeds voor de werkelijke deelname aan deze marathon vonden zij dat het samen trainen moest worden voortgezet: er moest een hardloopclub opgericht worden... en zo geschiedde. De LRRC was een feit.
Momenteel heeft de club ruim 500 leden, waarvan 100 wandelaars.

Welke sportieve activiteiten biedt de LRRC

De LRRC heeft twee afdelingen, één voor hardlopen en één voor sportief wandelen. Er wordt getraind op verschillende niveaus op alle dagen van de week. Onder het motto ‘Vrijheid-Blijheid’ mag iedereen trainen wanneer en hoe vaak hij of zij wil. De trainingen vinden plaats onder deskundige begeleiding van gediplomeerde trainers. Trainen op verschillende niveaus betekent dat zowel de beginnende loper als de geoefende loper, die naar een loopevenement toe traint, aan bod komt. Daarnaast is het mogelijk deel te nemen aan Outdoor Fit, een complete work-out voor het hele lijf met extra aandacht voor spiergroepen die tijdens het hardlopen minder belast worden.

Naast de trainingen organiseert de club:

  • 5 Runnersworld Run Classic Runs: trimlopen (21, 16, 10, 6, 3 km) voor zowel hardlopers als sportief wandelaars. Tijdens één van de trimlopen is het mogelijk een ‘dertiger’ te lopen: de Henk Hakker Memorial Run.
  • elk jaar een loop in het kader van het Zorg&Zekerheid circuit
  • in januari, in samenwerking met Leiden Atletiek, Hollen-met-Han
  • twee keer per jaar, samen met de Hardloopwinkel, Start-to-Run

Van de trimlopen wordt voor de leden een klassement bijgehouden en de clubkampioenschappen worden gelopen tijdens de Leiden Marathon. Elk jaar reikt de LRRC prijzen uit aan haar clubkampioenen en de winnaars van het Run Classics klassement.

Wat biedt de LRRC nog meer?

De club organiseert hiernaast evenementen voor de leden; denk hierbij aan etentjes, een feestavond, een sportweekend, een BBQ en nog veel meer. Bovendien kan er na het trainen altijd gezellig worden nagepraat aan de bar onder het genot van een drankje.
Elk jaar wordt een diner georganiseerd om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

Lid worden

Wie wil komen lopen bij de Leiden Road Runners Club kan eenmalig vrijblijvend meetrainen en zich vervolgens als kandidaat-lid aanmelden. Een kandidaat-lid kan zes weken gratis meetrainen voordat hij of zij beslist lid te worden van de LRRC.